Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Ограничени маржи на основните прехранбени производи до крај на април 2023

  На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница донесе одлука да се продолжи рокот на траење на мерката за ограничување на маржата на основните прехранбени производи. Според Одлуката оваа мерка ќе се применува до 30 април 2023 година. „Имајќи предвид дека со оваа Одлука се ограничува растот на цените преку утврдување на […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

За 3 месеци продолжено замрзнувањето на маржата на основните прехранбени производи

  Владата денеска, донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки, со што продолжува да важи Одлуката за определување на највисока трговска маржа на основните прехранбени производи во трговијата на големо и на мало за следните три месеци, односно до 31 декември 2022 година. Тоа значи дека останува да […]