Вести Македонија Ударни вести

Д-р Крстески: Продолжува сукцесијата на документи од СФРЈ

  Во Белград е одржан состанок на директорите на Државните архиви на земјите од поранешна СФРЈ.       Претставниците од Словенија, Хрватска, Северна Македонија, Босна и Херцеговина и на Архивот на Југославија се согласија околу динамиката на преземањето на историските документи од 1945 до 1992 година и на нивна дигитализација.       “За […]