Интервју Текстови

Гоце Стојановски: КИЦ Романса-Македонска Каменица со богата културна и едукативна содржина

  ДЕНЕС: Колку долго функционира КИЦ Романса во Македонска Каменица и кои се моменталните активности? СТОЈАНОВСКИ: КИЦ Романса функционира од 1995 година, основана со одлука од Советот на Општина Македонска Каменица Истата функционира речиси успешни 27 години, со многубројни активности во изминатите години.     КИЦ Романса оваа година организираше голем број настани од едукативен […]