Вести Изјави Македонија Ударни вести

Северна Македонија учествува со девет припадници од единицата за АБХО во Латвија

  НАТО останува одлучно во својата цел – одвраќање и одбрана на секоја педа сојузничка територија, факт кој може да се види и преку борбената група на т.н. Зајакнато истурено присуство во Латвија, како дел од напорите за посилно воено присуство во источниот дел на Алијансата. Тоа беше заклучокот од денешната средба на министрите за […]