Алтернатива Настани

“Керамикум во мермер” на Емил Солески во Музеј на РС Македонија

  Мултимедијален проект на Емил Солески “Керамикум во мермер” ќе се одржи на 15. октомври, во кино салата на Музеј на Република Северна Македонија во 12:30 часот. Ќе имате можност да присуствувате на народен напев – тамбура, во изведба на Марко Солески, потоа проекција на филмот “Желбеници” како и прошетка низ поставката Неолитско село – Желбеници.