Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Бислимоски: Домаќинствата ја намалиле за 16,32% потрошувачката на струја

  Домаќинствата за 16,32% ја намалиле потрошувачката на електрична енергија во скапа (висока) тарифа откако се воведени блок тарифите покажуваат анализите на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија. Согласно податоците, 244 kWh изнесувала просечната потрошувачка на електрична енергија од 1 јули заклучно со 31 октомври во висока тарифа, што е […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бислимовски: Утре почнува грејната сезона – лиценците издадени на АД ЕСМ

  Регулаторната комисија за енергетика ги издаде трите лиценци на АД ЕСМ, за регулирано производство на топлинска енергија, за дистрибуција и за снабдување со што се исполнети сите предуслови утре на 15 октомври да се вклучи парното греење за скопјани. Лиценцата за производство е издадена до април 2023 година, лиценцата за дистрибуција на максимален рок […]