Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Нов директор на УК за државна кардиохирургија е д-р Марјан Шокаровски

  Министерството за здравство информира дека за нов директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија е назначен д-р Марјан Шокаровски, кој е дел од тимот на клиниката уште од нејзиното основање.   Д-р Шокаровски е супспецијалист по кардиохирургија, завршена во Универзитетски клинички болнички центар- Загреб, Хрватска со повеќегодишно хируршко и академско искуство во оваа област, […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Агенцијата за национална безбедност ќе има нов директор

  Премиерот Димитар Ковачевски најави денеска дека Агенцијата за национална безбедност, за 20 дена ќе добие нов директор, кој ќе дојде на местото на досегашниот Виктор Димовски. Премиерот не сподели повеќе детали од вчерашната затворена владина седница на која АНБ реферираше за случајот со Онишченко, со образложение дека тоа е спротивно на законот, ниту дали […]

Вести Македонија Ударни вести

Магдалена Филиповска-Грашкоска е нова директорка на Фондот за здравствено осигурување

  На денешната владина седница за нова директорка на Фондот за здравствено осигурување, на предлог на министерот за здравство, е именувана Магдалена Филиповска – Грашкоска.