Вести Македонија

Во Општина Илинден положено цвеќе на споменикот на војводата Васил Аџаларски

  Општина Илинден во пресрет на  Денот на македонската револуционерна борба 23-ти Октомври,   традиционално го одбележа празникот со  положување на свежо цвеќе пред споменикот на војводата Васил Стојанов-Аџаларски, во н.м Миладиновци. Делегација од општина Илинден предводена од градоначалникот Александар Георгиевски положи свежо цвеќе пред споменикот на Васил Стојанов–Аџаларски, претставници на Советот на Општина Илинден,  општинските […]