Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Лога ја потпиша Конвенцијата за меѓународна соработка во истрагата и гонењето на злосторството геноцид

  Министерот Лога присуствуваше на Церемонијата за потпишување на Љубљанско-Хашката  Конвенција во Палатата на мирот во Хаг, Холандија .  Конвенцијата…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Спасовски: Успешна имплементација на Договорот за автоматизирана размена на податоци

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски предводи делегација од МВР на 24. Состанок на Комитет на министри на…

Read More
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

31-ва Конвенција на “ИКАРУС” на есен во Скопје и Охрид

  Во холандските градови Ситард и Мастрихт, се одржува 30-тата Конвенција на Меѓународниот совет за архивско истражување – ICARUS, на…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишана Конвенцијата на Советот на Европа против манипулации во спортските натпревари

  Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска во името на Владата, официјално ја потпиша…

Read More