Алтернатива Вести Македонија Настани Топ теми Ударни вести

Македонскиот гејмер Мартин Саздов-САКСА светски шампион во ДОТА 2

    Денеска нашиот играч-гејмер Мартин Саздов-САКСА и неговиот тим ТУНДРА-ЕСПОРТ, го освоија првото место на меѓународниот турнир во Сингапур, во ДОТА 2 “TI” 2022.     Тимот ја освои наградата од 8,3 милиони долари.     Честито дечки!