Алтернатива Настани

Музејска тура со кустос водич и пролетно матине во МСУ

  На 18 март (сабота), од 13 до 14 часот, Музејот на современата уметност – Скопје, организира музејска тура со нашиот кустос водич – Бојана Јанева.   Посетителите ќе имаат можност да ги погледнат делата од Петар Лубарда од колекцијата на МСУ и групната изложба „Пејзаж на вознемиреност“.   Веднаш по завршувањето на турата ве […]

Алтернатива Настани

Ромската современа уметност против структурната нееднаквост во МСУ

  На 10 ноември, во 20 часот, во Музејот на современа уметност – Скопје предавање со физичко присуство ќе одржи уметникот Ден Тарнер. Насловот на предавањето е „Ромската современа уметност против структурната нееднаквост“. Разговорот со уметникот ќе го води Артан Садику.   Ден Тарнер е еден од уметниците чии дела ќе бидат изложени на претстојната […]