Вести Македонија Ударни вести

Отворен нов дијагностички центар со магнетна резонанца во ГОБ “8-ми Септември”

  Во Градската општа болница „8-ми Септември“ денеска е отворен новиот дијагностички центар опремен со апарати за магнетна резонанца. Апаратите се набавени во рамки на Програмата за рационализација на управувањето и модернизација на биомедицинската технологија во здравствениот сектор, во соработка со Aмбасадата на Република Италија.     На настанот присуствуваа премиерот Димитар Ковачевски и министерот […]