Вести Македонија Ударни вести

Бектеши: Заеднички проекти за изградба на инфраструктура за снабдување со гас со Албанија

  Министерот за економија Крешник Бектеши во рамки на Втората меѓувладина седница на Владите на Северна Македонија и Албанија со неговите колеги Белинда Балуку, министер за инфраструктура и енергетика на Албанија и Едона Биљаљи, државен министер за заштита на претприемништво на Албанија потпиша два Меморандуми за соработка.  Меморандум за соработка во енергетиката и Меморандум за […]