Вести Македонија Став Ударни вести

АВМУ со поддршка за одбрана на новинарското достоинство

  Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го поддржа и се приклучи кон протестниот марш на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Здружението на новинари, кој е израз на незадоволство на новинарите од нападите врз нив и општествените и социо-економските услови во кои тие работат. – Нападите, етикетирањата и омаловажувањето на медиумските […]

Вести Македонија Ударни вести

ЗНМ и ССНМ на марш за одбрана на новинарското достоинство

  Здружението на новинари на Македонија и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ги повикува сите медиумски професионалци на протестен марш во петок (17.02) кој ќе почне од Владата на РСМ до Собранието, на кој заеднички и сплотено ќе го изразиме нашето незадоволство од нападите врз новинарите, навредите и понижувањата од политичарите, нелојалната конкуренција, […]

Вести Македонија Настани Ударни вести

Студентите се обединија: Студентски марш пред Влада

  Меѓународниот ден на студентите, македонските студенти ќе го одбележат со студентски марш од Владата до Министерството за образование.   Студентите се обединија!   УСС при Уким, ШТУЛ, ФОН, АМЕРИКАН, ФОП, УКЛО, УГД и движењето Студентски отпор обединето ќе ги бараат своите права! Оваа борба е заедничка и само сплотени и заедно ќе успееме да […]