Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Со Србија работиме на решение да обезбедиме поевтина струја за македонското стопанство

  Премиерот Димитар Ковачевски денеска на заедничка прес-конференција на лидерите од Западен Балкан во Белград, рече дека Република Северна Македонија и Република Србија работат интензивно на наоѓање решение за обезбедување на поевтина струја за нашето стопанство. Премиерот Ковачевски истакна дека ни претстои тешка зима на сите нас, на целиот регион и на цел Европски континент. […]