Алтернатива Настани

Промоција на книгата „Луѓето, а не градот“ од Снежана Младеновска Анѓелков

  Денеска, 7 март, во 19 часот во Салонот 19.19 на КИЦ ќе се одржи промоцијата на новото прозно дело „Луѓето, а не градот“ на Снежана Младеновска Анѓелков, од издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ, посветено на старо Скопје, градот кој веќе го нема, но кој сепак и понатаму живее во сеќавањата на неговите жители.   Низ соодветен […]

Алтернатива Настани

Нова книга „Луѓето, а не градот“ од Снежана Младеновска Анѓелков

  Утре, од печат ќе излезе новата книга „Луѓето, а не градот“ од Снежана Младеновска Анѓелков.          Ова е 215 издание во популарната едиција „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ, а трета прозна објава на писателката, која во 2012 година ја доби наградата „Роман на годината“ за својата дебитантска книга „Единаесет жени“.    […]