Вести Македонија Топ теми Ударни вести

АХВ: Од пазарот се повлекува јогуртот „Баланс+“

  Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) соопшти дека од пазарот се повлекува јогурт „Баланс+“ во пакување од 1 литар. Причините за повлекувањето, се неусогласена концентрација на афлатоксини со македонските прописи, поради што овој производ е потенцијален ризик по здравјето на луѓето. Дополнително, количества што се повлекуваат не биле наменети за македонскиот пазар. Се повлекуваат пакувањата […]