Вести Македонија Ударни вести

„Стоп на говорот на омраза“ – превентивна активност на СВР Тетово

  Денеска на поширокото гостиварско подрачје започна превентивно-едукативниот проект „Стоп на говорот на омраза“, чиј носител е Отсекот за превeнција во Секторот за внатрешни работи Тетово, во координација и соработка со ОБСЕ.   Со овој проект кој ќе се реализира и на тетовското подрачје ќе бидат опфатени над 3200 ученици од втора година кои следат […]