Вести Македонија Ударни вести

Претседателот Џафери, добитник на титулата „Doctor Honoris Causa“

  Денес во Тирана, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, присуствуваше на одбележувањето на „Златната годишнина“ на Универзитетскиот колеџ „Ќириази“ на покана на Претседателот и Ректорот на Универзитетскиот колеџ, а по одлуката на нивниот Академски сенат да му ја додели нему највисоката титула на овој Универзитет, односно, титулата „Doctor Honoris Causa“. На […]