Вести Македонија Ударни вести

Весна Дамева е нов претседател на Судскиот совет

  Весна Дамева, поранешен стручен соработник во Кривичниот суд стана претседател на Судскиот совет со 10 гласа „за“ и 1 „против“ кој го доби од Лорета Горгиева.  „Предизвик за мене е во овој период, во којшто се спроведуваат реформите, да бидам на чело на институција која дефинитивно мора да се издигне на нивото што го […]