Алтернатива Настани

Виктор Фридман лингвист, славист и македонист, добитник на Светската награда за хуманизам за 2023

  Добитник на Светската награда за хуманизам за 2023 година, со која Охридската академија на хуманизмот го слави името на Св. Климент Охридски на сите светски меридијани, е Виктор Фридман, лингвист од светско реноме, славист и македонист, професор на Универзитетот од Чикаго, САД.   Професорот Фридман е седумнаесетти добитник по ред на ова исклучително признание […]