Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Во наредниот период засилени контроли на застаклените тераси на локалите

  Во наредниот период, Секторот за инспекциски работи на Општина Центар ќе започне со засилени инспекциски контроли на застаклените тераси на рестораните, кафе баровите и останатите локали. Акцијата ќе ги опфати сите нелегално изградени и застаклени тераси пред и околу локалите, кои не поседуваат одобрение за поставување на урбана опрема и друга соодветна документација за […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар затвори нелегално градилиште на булеварот „Никола Карев“

  Градежен инспектор од Секторот за инспекциски работи на Општина Центар, денес (7.12.2022), изврши вонреден инспекциски надзор и затвори градилиште на булеварот „Никола Карев“.   При надзорот, констатирано е дека се работи за непознат инвеститор и се гради објект за кој нема издадено одобрение за градба од страна на општината. Градежниот инспектор по увидот и […]