Алтернатива Настани

„Авантурите на Космонаутко“ од Денис Јанкуловски на 27. мај во МКЦ

  „Авантурите на Космонаутко“ од Денис Јанкуловски, 27. мај во 18 часот на Плато МКЦ „Авантурите на Космонаутко“ е првото прозно дело на Денис Јанкуловски, познат во јавноста како Космонаутко.   Јанкуловски ги објавува неговите приказни од ковид-времето, а тие се топли, искрени, секојдневни и вистинити, полни со надеж. За многумина, Јанкуловски е еден од […]

Вести Македонија Ударни вести

Државна награда „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ за Денис Јанкуловски и Ленче Здравкин

  На 10 декември 2022 година (сабота), во Кристалната сала на Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ ќе ја додели државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година, за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права. Државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 […]