Вести Македонија Ударни вести

Бесплатна еко-акција за собирање електричен отпад на Општина Аеродром и „Нула отпад“

  Општина Аеродром во соработка со „Нула отпад“ реализира бесплатна пролетна еко-акција за собирање електронски и електричен отпад од домаќинствата и компаниите на целата територија на општината. Граѓаните и правните лица можат секој ден да се јават на еколонијата 070 236 000 и да ги пријават непотребните електрични и електронски уреди за преземање од прагот […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Отворено ново инклузивно игралиште во општина Аеродром

  Компанијата ОКТА во соработка со Фондацијата „Чекор по чекор“ и општина Аеродром, донираше ново инклузивно игралиште во основното училиште „Лазо Ангеловски“. Игралиштето нуди пристап и за децата со попреченост, со што се поттикнува нивна поголема инклузивност во наставата и во слободните активности. Донацијата, која е реализирана со финансиска поддршка од компанијата ОКТА и од […]

Вести Македонија

На Скопје му фалат 8.000 паркинг места, а „Градски паркинг“ нема пари за нови гаражи

На Скопје во моментов му недостигаат околу 8.000 паркинг места за да го реши проблемот со паркирањето на возилата, но ЈП „Градски паркинг“ нема доволно финансии за да инвестира во изградба на монтажни или катни гаражи со кои би се надминал ваквиот недостиг. – ЈП „Градски паркинг“ – Скопје со моменталниот ценовник на услуги не […]