Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Северна Македонија го презема претседавањето со А5 во 2023 година

  Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на Министерскиот состанок на САД – Јадранската Повелба, што се одржа во Подгорица, Црна Гора. Во рамки на состанокот, Северна Македонија го презема претседавањето со Повелбата за 2023 година, кога се одбележува и 20 годишнината од нејзиното формирање.     Во фокусот на разговорите беше стабилноста на […]