Вести Македонија Ударни вести

Зимата започнува денеска

  Денеска е 21 декември 2022 година, 355-иот ден во годината. Зимата во земјава и на северната хемисфера на Земјата календарски почнува вечерва, во 22 часот и 48 минути. Во исто време на јужната Земјина полутопка почнува летото. На почетокот на зимата денот е најкраток, а ноќта најдолга. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот […]