Вести Македонија Свет Став Ударни вести

Дали во 2023 ЕУ повеќе ќе се ангажира за земјите од Западен Балкан? – Висар Џамбази

  Едно големо отворено прашање кое се однесува на политиката за проширување на ЕУ и понатаму е Косово. Кандидатскиот статус за ЕУ за Босна и Херцеговина го остава Косово како последна земја од регионот која нема јасен пат кон ЕУ, пишува  Висар Џамбази за Республика Историски гледано, политиката за проширување на ЕУ има свои подеми […]