Вести Македонија Ударни вести

Уставниот суд годинава со 41% помали сметки за струја споредено со лани

  Уставниот суд информира дека во текот на септември, октомври и ноември 2022 година одговорно и домаќински работеше придржувајќи се до препорачаните мерки за штедење на Владата во текот на енергетската криза.  Согласно направената анализа платени се сметки за електрична енергија во износ  кој е за 41% помал од она што е платено лани за […]