Вести Македонија Ударни вести

Ретрокалендар на „Алкалоид“ и Зоран Кардула

    Нови 12 страници за новата 2023 година, со призвук на стари, ретроелементи кои пленат со класика и со елеганција, го отсликуваат календарот на „Алкалоид“ со авторски потпис на познатиот македонски уметник, графичар и дизајнер Зоран Кардула. Инспириран од стари ретропостери и принтови кои се појавиле пред еден век, а кои до ден-денешен впечатливо […]