Вести Македонија Ударни вести

Архивот ќе објави публикација за “Струшките вечери на поезијата”

  Најголемиот дел од архивските материјали и документи од манифестацијата “Струшки вечери на поезијата”, веќе се преземени и се наоѓаат во Државниот архив – одделение Охрид, благодарение на ангажманот, пред се, на раководителот, д-р Никола Митровиќ и на директорот на СВП, Тодорче Тасевски.   “На денешната средба со директорот на СВП, Тодорче Тасевски, се договоривме […]