Алтернатива Музика и Филм Настани

“ТРИАГОЛНИК НА ТАГАТА” во Кинотека од 1-ви февруари

  ТРИАГОЛНИК НА ТАГАТА добитникот на канската „Златна палма“ за најдобар филм во 2022 година, и еден од најнаградуваните филмови на европските филмски награди на ЕФА – освојувајќи ги наградите за најдобар филм, режија и сценарио, како и за најдобар актер – во ФЕВРУАРИ, на Кинотечниот репертоар, со следниве термини:   1 ФЕВРУАРИ ( СРЕДА) […]