Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Национален електронски идентитет за секој граѓанин

  Владата на Република Северна Македонија ја одржа 121-та седница и ја усвои Информацијата од Министерството за внатрешни работи, за потребата од изработување План за воспоставување Национален електронски идентитет за секој граѓанин и го разгледа и прифати Планот, заедно со План за реализација.   Целта е доделување електронски идентитет на граѓаните на Република Северна Македонија, […]