Алтернатива Настани

“ГАЈРЕТ”: Концерт на Филхармонија посветен на Мојца Седеу

   Премиерна изведба во Македонија на концертот ГАЈРЕТ, кој е посветен на Мојца Седеу, 9 февруари во Филхармонија Диригент: Лубнан Баалбаки (Либан) Солисти : Мојца Седеу – удирачки инструменти Бурџу Карадаг – неи (Турција) Ајкут Коселерли – перкусии (Турција) Програма: Љ. Бранџолица: Концерт во два става за солист на удиралки и оркестар * Ф. Саj: […]