Вести Македонија Ударни вести

Бендевска со прекршочна пријава против бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ и министерството за правда

  Комисијата за заштита од дискриминација поведе прекршочна постапка против Министерството за правда и министерот Тупначевски, затоа што не постапија по нивните препораки од октомври минатата година и не извршија надзор во културниот центар „Ванчо Михајлов“ во Битола, како надлежен орган за спроведување на законот за Здруженија, пишува Апла.мк. Комисијата смета дека културниот клуб „Ванчо […]