Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Продолжен рокот за закажување на бесплатни стоматолошки услуги за пензионери

  На барање на пензионерите се продолжува терминот за закажување бесплатни стоматолошки услуги кои Општина Центар неодамна ги воведе во соработка со Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Скопје Стоматолошки Факултет – Скопје. Пензионерите ќе може да закажуваат термини за бесплатни стоматолошки прегледи на телефонскиот број 071/223 320 секој работен ден од 8:00 до 14:00 […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Бесплатни стоматолошки услуги за децата од градинките од семејства во социјален ризик

  Општина Центар обезбедува бесплатно орално здравје за децата во социјален ризик од сите три матични градинки „13 Ноември“, „Корчагин“ и „Кочо Рацин“ и сите објекти клонови или вкупно 11 објекти. Преку овој проект покрај поправката на запчиња децата ќе може да добијат и корисни совети за правилното четкање на забите и важноста за редовно […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар: Бесплатни стоматолошки услуги за пензионерите, учениците во социјален ризик

  Општина Центар во соработка со Стоматолошкиот факултет – Скопје ги проширува проектите на бесплатни стоматолошки прегледи со кои покрај учениците, ќе може да ги користат и децата од градинките кои исто така се во социјален ризик и сите пензионери во Општина Центар. По тој повод градоначалникот на Општина Центар  вчера одржа средба со Проф. […]