Вести Македонија Ударни вести

Не отворајте! Испратени се СМС-пораки со лажен линк на УЈП

  Управата за јавни приходи ги информира граѓаните дека вчера и денес непознат испраќач, користејќи го логото на УЈП, преку СМС-пораки се обидел да наведе граѓани да споделуваат лични и податоци од дебитни и кредитни картички. Пораките се испраќани од телефонскиот број +38979212628 со следната содржина „Извршете ја задолжителната пријава на УЈП https://ujp.mk/verifikacija“.   Овој […]

Вести Македонија Ударни вести

Внимавајте, лажни електронски пораки се испраќаат во име на МВР

  Во однос на пристигнати пријави од граѓани за добиенa електронска порака, наводно во име на министерот за внатрешни работи, во соработка со полициската канцеларија на Европол, во која во вид на повик за појавување во суд од страна на Сектор за прекршоци, примачот на пораката се известува дека е предмет на наводни правни постапки […]