Алтернатива Музика и Филм Настани

Концерт на Мухамед Ибрахими во Филхармонија

  Концерт на Мухамед Ибрахими во Филхармонија, 27 февруари Мухамед Ибрахими е композитор и мултиинструменталист на жичани инструменти од Скопје. Неговиот деби албум „Fly” излезе во јануари 2014. Тој својата гитара (мандолина, саз итн.) ја третира на многу неконвенционален начин, доста интуитивен и инспиративен.   Неговите композиции се автентична мешавина на повеќе музички стилови, како […]