Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Кацарска: Не се согласувам со вакви измени на Кривичниот Законик

  Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска присуствуваше на одбележувањето на денот на независноста во градскиот парк во Скопје,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ДКСК: Борбата против корупцијата и натаму ќе остане само декларативна

  Кривичниот законик како еден од столбовите на правниот систем, треба да го штити функционирањето на правната држава. Со донесувањето…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Нападите врз новинари, лекари и адвокатите ќе се третираат како напади врз службени лица

  Напади и закани врз адвокати, здравствени и медиумски работници од сега ќе се третираат како напади врз службени лица,…

Повеќе