Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Нападите врз новинари, лекари и адвокатите ќе се третираат како напади врз службени лица

  Напади и закани врз адвокати, здравствени и медиумски работници од сега ќе се третираат како напади врз службени лица, се предвидува во измените на Кривичниот законик, кој по две години во собраниските фиоки, пратениците вчера го изгласаа. Претседателот Стево Пендаровски е следен на потег за да стави потпис на законските измени, по што истите […]