Вести Македонија Став Ударни вести

Лекарска комора ги поздравува измените на КЗ за казнување насилство врз здравствените работници

  Лекарската комора како професионално здружение на сите доктори по медицина во нашата земја го поздравува носењето на измените на Кривичниот законик со кои вербалното и физичкото насилство над лекарите и другите здравствени работници се смета за кривично дело “спречување службено лице во вршење службено дејствие” и соодветно ќе се казнува. Со новите измени во […]