Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Јавно промовирање и поддржување на сексуално насилство и насилство врз жени е неприфатливо

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски за случајот со новинарот Драган Павловиќ Латас рече дека е вознемирен и згрозен од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

За јавни наративи што стимулираат омраза и агресија, мора да има одговорност

  Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во…

Повеќе