Вести Македонија Ударни вести

ЗНМ и СЕММ го претставија Регистарот на професионални онлајн медиуми

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) денеска го објавија регистарот на професионални онлајн медиуми, кој има 70тина членки. „Процесот е резултат на поширока дебата за потребата од адресирање на проблемите во сферата на работењето на онлајн медиумите, при што нашите две организации имаа активна улога, […]