Categories: Алтернатива, Настани

Расказите на Влада Урошевиќ објавени во руското списание „Иностранаја литература”

Расказите „Вест” и „Настан на летување” од академикот Влада Урошевиќ се објавени во јунскиот број на руското списание „Иностранаја литература”,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Промоција на „Вонземјанки; раскази од Латинскиот кварт“ од Влада Урошевиќ

  Промоција на збирката раскази „Вонземјанки; раскази од Латинскиот кварт“ од Влада Урошевиќ, книгоиздавач ИЛИ-ИЛИ, 18 април (вторник), 20.00, Кино…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Влада Урошевиќ е добитник на „Златен венец“ на СВП

  Македонскиот поет и писател Влада Урошевиќ е годинешниот добитник на наградата „Златен венец“ на фестивалот Струшки вечери на поезијата.…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Промоција на новиот и на 3 евергрин романи од Влада Урошевиќ во МКЦ

  Најновиот роман „Вистинита но не многу веројатна историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени“…

Повеќе