Алтернатива Здравје Магазин Македонија Настани

Проф. д-р Гривчева Старделова: Подигнување на свеста за потхранетоста предизвикана од болести

  Претседателката на Лекарска комора, проф. д-р Калина Гривчева Старделова беше панелист во панел дискусија на тема  „Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје“ организирана од сопругата на Претседателот на РСМ, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска и проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите”. Целта на дискусијата […]