Алтернатива Вести Македонија Настани

Македонците од Хрватска ги одбележуваат “Деновите на мајчиниот јазик”

  Во рамките на одбележувањето на “Деновите на мајчиниот јазик”, Македонското културно друштво “Илинден” од Риека, заедно со Хрватското книжевно друштво, утре од 18,30 часот, во просторитте на друштвото “Илинден” во овој хрватски приморски град, организираат посебна манифестација во чест на Гиакоми Скоти, голем промотор на македонскиот, хрватскиот и италијанскиот јазик. -Хрватското книжевно друштво, по […]