Вести Изјави Македонија Ударни вести

Вклучување на децата Роми во градинките за поголема социјализација и интеграцијата во општеството

  Општина Центар и оваа година запишува до 20 дечиња од ромска националност во градинката „Раде Јовчевски Корчагин“ како дел од проектот „Инклузија на деца Роми во јавните општински установи – детски градинки“. Овој проект општината го реализира во соработка со Министерството за труд и социјална политика од 2011 години и по овој повод градоначалникот […]