Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Четири до 5 компании се здружени и утврдуваат цени по кои се продава леб во Скопје

  Во Скопје во делот на производство на леб, четири, максимум пет компании се здружени и утврдуваат цени по кои…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Ковачевски: Ги обврзуваме трговците да имаат најмалку 80% од лебот од 33 денари

  “Денеска, бев лично да се уверам во фактичката состојба со производството и испораката на белиот и полубелиот леб во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Обврска за производители на леб да го произведуваат и ставаат во промет белиот и полубелиот леб, а трговците да го продаваат

  Владата, на синоќешната седница, донесе Одлука за определување обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и количества…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Бектеши: Не може некој да се богати, и да се удира по џебот на граѓаните

  Се укинува повластената струја за компаниите од прехранбената индустрија и се замрзнува цената на белиот и полубелиот леб од…

Повеќе