Алтернатива Вести Македонија Настани

Дигитализација на винтиџ филмови во Кинотека

  Мобилно евтино дигитализирање на винтиџ филмови – MobiReel Erasmus+ проектот го имаше својот втор Транснационален партнерски состанок во Скопје, Македонија.     Средбата се одржа во Кинотеката на Северна Македонија.     Беше разговарано за Методологијата на проектот за евтина дигитализација на филмови, Рамка на компетенции и развој на единици за обука, а исто […]