Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Јаневска: Очигледно е дека Концепцијата за основно образование не дава резултати

Тоа што не дава резултати, мора да биде променето. Одредени аспекти на Концепцијата за основно образование ќе претрпат измени, затоа…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Весна Јаневска ја презеде функцијата министер за образование и наука

Модернизација на образованието и стимулација на научно-истражувачката дејност во Македонија, преку замена на импровизациите и ад хок одлуки со инклузивни…

Повеќе