Вести Македонија Став

АПИС бара обраќање пред пратениците за штетите кои следат ако се изгласаат законските измени за игрите на среќа

  Како Асоцијација на приредувачи на игри на среќа (АПИС) во кои членуваат трговските друштва кои организираат игри на среќа во автомат клубови и казина, претставници на Новоматик и Апекс од Република Австрија, побаравме од Собранието на Република Македонија да се обратиме на седницата на Комисијата за европски прашања кога ќе биде разгледуван Предлог на […]